חומרים:
2-3 אגסים טריים ומוצקים
1 בקבוק יין אדום
4-5 כפיות סוכר
קורט קינמון
2 מסמרי ציפורן
4 כפות ריבת בצל של “הבאר מעדנים”
1/2 1 קילו בשר בקר (נתח מס’ 5) צלי כתף
3 שיני שום כתושות
ענף רוזמרין
4 כפות שמן זית
מלח, פלפל
2 כפות רוטב סילאן חרדל של “הבאר מעדנים”
אופן ההכנה:
1. מכינים את האגסים: קולפים את האגסים ומסירים את הליבה.
2. יוצקים לסיר קטן את היין, מערבבים בו סוכר וקינמון, ומבשלים את האגסים למשך 10 דקות. מוציאים את האגסים מהנוזל ושומרים אותו לרוטב.
3. ממלאים את האגסים המבושלים בקונפיטורה מועדפת של הבאר מעדנים.
4. יוצרים “כיס” בנתח הבשר, ומכניסים לתוכו את האגסים הממולאים. סוגרים את הנתח בעזרת קסמי עץ.
5. ממליחים, מפלפלים, מברישים בשמן זית ובשום הכתוש, וצורבים את הנתח במחבת.
6. מורחים את הנתח ברוטב סילאן חרדל, מעבירים לתבנית פיירקס ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-220 מעלות. אחרי רבע שעה מורידים את הטמפרטורה ל-170 מעלות, מכסים בנייר כסף וממשיכים לאפות עוד כשעה וחצי. מדי פעם בודקים את הנתח ומזלפים עליו מהנוזלים המופרשים ממנו.
7. מכינים את הרוטב: מצמצמים את היין שבו בישלנו את האגסים עם 2 כפות רוטב סילאן חרדל וכף סוכר, עד שנוצר רוטב סמיך.
8. פורסים את הבשר לפרוסות יפות, שמהן יציצו האגסים, ומזלפים מעל מעט מהרוטב. מגישים חם.