אין מה להשוות בין פסטרמה תעשייתית, מלאה בחומרים משמרים, לבין פסטרמה עסיסית ובריאה שמכינים בבית. נסו פעם, ואחר כך לא תוכלו לחזור יותר לזו שמוכרים לנו בסופר. חזה הודו הוא בשר דל שומן במיוחד, ועל מנת למנוע את התייבשותו מורחים אותו ברוטב. אפשר להשתמש ב, ברוטב סילאן חרדל, רוטב לפרגיות, ברביקיו צ’יפוטלה או אפילו ויניגרט של “הבאר מעדנים”. מי שמעדיף פסטרמה חריפה, יכול לערבב 2 כפות ממרח פלפל חריף של “הבאר מעדנים”, יחד עם כף קונפיטורת משמש שלנו. כל הרטבים יעשו את העבודה היטב, יקרמלו מעט את הפסטרמה ויעניקו לה עסיסיות נפלאה.
החומרים:
1 חזה הודו נקבה (פרפר שלם חצוי לשני גושים)
גרגירי פלפל אנגלי ופלפל שחור
2 כפות ממרח פלפל חריף של הבאר מעדנים
1 כף קונפיטורת משמש של הבאר מעדנים
2-3 עלי דפנה
אופן ההכנה:
1. מרתיחים 2 ליטר מים עם כף מלח גס, גרגירי פלפל ועלי דפנה.
2. מקררים מעט ומשרים את החזה במים הרתוחים ליומיים.
3. מוציאים את החזה מהמים, מייבשים, מורחים בתערובת של ממרחי הבאר מעדנים וקושרים את הפסטרמה בחוט תפירה לגוש יציב.
4. מחממים תנור ל-170 מעלות. מורחים שוב את הנתח בממרחי הבאר ועוטפים הרמטית בנייר כסף. אופים 50 דקות. אחרי 20 דקות מגלגלים את החבילה, כדי שהנוזלים ירטיבו את הנתח מכל צדדיו.