החומרים:
פילה סלמון חתוך למנות
2-3 פרוסות עגבנייה דקות
2-3 פרוסות לימון דקות
ענף רוזמרין
2-3 עלי בזיליקום
2 כפות ויניגרט תפוז של “הבאר מעדנים”
מלח, פלפל
1 כף שמן זית
נייר אפייה
אופן ההכנה:
- חותכים את נייר האפייה כך שגודלו יהיה פי 3 מנתח הסלמון, והוא יכיל בנוחות את הדג.
- מניחים את הנתח במרכז הנייר, ממליחים ומפלפלים אותו, ומזלפים מעט שמן זית.
- מניחים מעל הדג את פרוסות העגבנייה והלימון, ועליהם את הבזיליקום. מזלפים מעל הכל את ויניגרט התפוז.
- מניחים ליד הדג גם את ענף הרוזמרין, וסוגרים את נייר האפייה משני צדי הנתח, כמו סוכריה.
- מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, ואופים למשך 10 דקות.