החומרים ל-4 מנות:
4 תפוחי אדמה מאודים או מבושלים במים עד ריכוך, וחתוכים לקוביות
1 בצל סגול קצוץ
5 גבעולי בצל ירוק קצוצים
5 ענפי שמיר קצוצים
1/2 פלפלון ירוק חריף (לא חובה)
2 כפות בקבוק ויניגרט משמש של “הבאר מעדנים”
3 כפות שמן זית
מלח, פלפל
אופן ההכנה:
1. חותכים את תפוחי האדמה לקוביות.
2. לקערה גדולה מכניסים את תפוחי האדמה עם הבצל הסגול, הבצל הירוק, השמיר, המלח והפלפל. באמצעות שמן הזית “פותחים” את ויניגרט המשמש, מערבבים ביניהם, ואז מערבבים בעדינות לתוך סלט תפוחי האדמה.
3. אם רוצים, מפזרים מלמעלה פרוסות דקות של הפלפל החריף.