החומרים:
1 כוס עדשים שחורות או ירוקות (מומלץ עדשים מונבטות)
2 כוסות עלים קצוצים דק של כוסברה, פטרוזיליה וסלרי עלים
3 כפות ממרח לימונים כבושים של הבאר מעדנים
1 כף שמן זית כתית מעולה
מלח, פלפל שחור גרוס גס
אופן ההכנה:
1. בוררים את העדשים היטב, שוטפים אותן, מסננים ומעבירים לסיר.
2. מוסיפים מים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים במשך 15 דקות, או עד שהעדשים מתרככות (אך לא מתפרקות!). אם העדשים מונבטות, זמן הבישול קצר יותר.
3. מסננים ומעבירים לקערה. מוסיפים את העלים הקצוצים, ממרח לימונים כבושים, שמן זית, מלח ופלפל שחור גרוס. מערבבים וטועמים. מוסיפים ממרח לימונים כבושים לפי הטעם, ומתקנים תיבול. מגישים חם או קר.